Urme de dor


Mami mi-a fost dor de tine!” Il tin in brate strans si timp de cateva secunde nu vreau deloc sa-i dau drumul. As vrea sa se opreasca timpul si sa nu mai aud nimic, doar sa-i simt manutele lui cum imi mangaie fata, doar sa-i simt parul lui cu miros de vant.

Si mie mi-a fost dor de tine, puiule!” ii zic cu vocea stransa de emotie, de dor, de atat de multa iubire.

Mami, dar eu nu mai sunt mic, nu mai sunt pui, Rocky e pui… de catel!“. Intr-adevar, il aud frecvent in momentele lui de tandrete fata de Rocky ca ii spune “puiuie, micutuie”. Il aud frecvent cum repeta cuvintele pe care i le spun lui si nu pot sa nu ma gandesc cata valoare au vorbele pe care le spunem, cum ajung sa-i defineasca pe ei, mai tarziu, pe copiii nostri.

Si tu esti mic David nu mai esti un bebelus dar tot micut esti!” ii spun zambind privindu-l si minunandu-ma ca de fiecare data de cat de inalt s-a facut, de cat de mare a crescut in orele in care nu-l vad.

Nu sunt mic mami, uite ce maie sunt, uite ce muchi am!” Si imi arata manutele lui incordate, mici si subtiri, incat ma face sa rad.

Ma cheama spre el sa imi arate ceva…

Uite mami aici stau eu la geam si ma uit dupa tine si intreb Cand vine mami?“. Se aseaza pe canapea, dezgoleste fereastra de perdeua opaca si imi arata geamul… si vad urme proaspete de manute mici, imprimate pe el.

Le vad, sunt acolo in fiecare zi, manutele lui care imi mangaie fata cand ma intorc de la serviciu, manutele lui care fac o multime de nazdravanii, manutele lui cu care adorm in fiecare seara in jurul gatului, manutele lui care lasa urme de dor.

Mami m-am transformat in Hulk!” mi-a spus intr-una dintre zilele trecute, cand l-am lasat singur convinsa ca picteaza linistit!

Manutele lui cu urme de bucurie nemarginita! Cum sa te superi pe el 🙂 ?

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: