Dragă mămică, îți recomand din inimă să ai un hobby


Viitoare sau deja mămică, știu că timpul pare că nu îți mai aparține. Știu că simți că tot ceea ce făceai înainte pentru tine s-a dus undeva departe, într-un loc de lume de unde nu-l mai poți lua înapoi. E absolut normal ceea ce simți. Dar, îți voi spune foarte direct: nu trebuie să te afunzi în acest gând, nu trebuie să te lași pradă tristeții. E foarte ușor să te lași pradă sentimentului de posomoreală și foarte greu să îți revii ulterior.

De aceea aș vrea să-ți împărtășesc  un lucru în care eu cred foarte tare, care pe mine m-a ajutat enorm după ce am devenit mamă. Nu spun că nu am avut momente de melancolie, poate chiar de depresie, cu nopți de insomnie și plâns, fără să înțeleg de ce.  Dar, după o zi sau două, reveneam la normal. De aceea, mai mult ca oricând trăiesc și mai mult cu această convingere: este foarte important dragă mămică să ai un hobby. Și o să încep prin a spune în primul rând (dacă nu experimentezi deja această stare) că vei sta mult acasă. Dacă ți-ai propus să ai mai întâi grijă de tine și ulterior de puiul tău căruia i-ai dat (sau îi vei da) naștere, vei avea mult timp liber. Deși în primă fază, așa cum îți spuneam, îi vei aparține total, nevoia de a te regăsi pe tine, fata sau femeia de dinainte, va fi foarte mare. Și e foarte normal să știi. E normal să te cauți, să vezi unde erai atunci și unde ești acum, să te recentrezi în viața ta cea nouă, să îți refaci o nouă hartă mentală.

Îți mărturisesc că, de multă vreme, vreau să scriu acest articol și să-ți spun: nu uita să ai un timp al tău! Este extrem de important pentru a fi bine cu tine, iar mai târziu după ce rutina se va instala asupra ta, îți vei da seama că acest lucru te poate salva de la depresie. Probabil, în acest moment dacă ești însărcinată, nu vei acorda mare importanță vorbelor mele. Și cu siguranță îți spui în gând că abia aștepti momentele petrecute cu puiul tău. Și așa va fi. Însă, crede-mă nu va fi de ajuns.

Pe de altă parte, dacă ai născut recent, e posibil să înțelegi mai bine ceea ce vreau să spun. Așa că îți spun din toată inima: Găsește un lucru care îți place și fă-l cu consecvență. Rupe din timpul pe care îl petreci cu copilul și fă ceva doar pentru tine. Și nu mă refer la a-ți face unghiile, ieșitul cu prietenele la o cafea sau o baie parfumată în cadă. Deși toate lucrurile astea o să-ți prindă tare bine. Ci, în a avea un hobby, care să crească odată cu copilul tău.

De când mă știu, eu am trei hobby-uri mari și late care îmi plac enorm: îmi place să citesc, îmi place să scriu și îmi place să creez lucruri pe care ulterior să le cos la mașina de cusut. Primul și al doilea fac parte din meseria mea, dar m-au determinat să creez și acest blog, unde ai ajuns și tu. Cel de-al treilea hobby este o pasiune pe care am descoperit-o de mică, aș îndrăzni să spun dintr-o nevoie de a-mi face haine altfel. Așa că nu a fost nimic surprinzător să-mi cumpăr o mașină de cusut. Și da, acum 7 ani mi-am cumpărat o mașină de cusut Brother ( eu pe a mea am luat-o de aici CusutsiBrodat.ro).

Cum îți spuneam, eu deja știam să cos la mașina veche a mamei mele, o mașină de cusut Veronica, veche de prin 1970 și ceva. Însă, nu te gândi că făceam cine știe ce opere de artă, pur și simplu coseam în linie dreaptă. Dar, atunci când am testat mașina de cusut electrică cu ecran digital am crezut că am pășit în altă lume. Nu cred că are rost să vă spun cât de ușor poate să coasă o astfel de mașină. Acest hobby, pe mine m-a ajutat să am lumea mea, să dau formă unui lucru creat de mâinile mele, să mă relaxez, să mă detensionez. Așa că am creat pernuțe, kilturi pentru nepoțeii mei, fețe de mese,  cearșafuri pentru pătuțul lui David, lenjerie de pat, prosopele pentru grădiniță, am retușat haine, am scurtat perdele sau draperii, mi-am făcut chiar o geantă de plajă dintr-un material colorat, cu imprimeuri vesele. Acel timp, acum acest timp pe care îl dedic acestui hobby îmi satisface o nevoie senzorială, mă relaxează, îmi oferă o satisfacție foarte plăcută.

Așadar, draga mea, nu contează ce alegi să faci, să coși la mașină, să creezi bijuterii, să pictezi, să croșetezi, să coși goblen, să grădinărești, să crești plante, să confecționezi decorațiuni, continuă cu acest lucru.

Iar, dacă nu ai deja un hobby, caută în adâncul inimii tale și găsește-l pentru că fiecare dintre noi avem acel ceva care ni se potrivește. Cu atât mai mult dacă jobul tău nu are legătură cu partea senzorială, poate lucrezi într-un birou cu acte sau faci calcule, caută ceva care să te rupă din acel ritm. Intuiția te va călăuzi să găsești acel lucru care te pasionează, iar acel hobby este posibil să facă diferența dintre depresie și o viață normală.

Îți doresc să fii bine, iar dacă ai deja un hobby, tare mi-ar plăcea să îmi spui ce faci, poate este cineva care are nevoie de produsele tale!

pernute camera david

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: