Ce vrei să te faci când o să fii mare? Astronaut :-)


A fost o perioadă, când David ne spunea frecvent că el o să se facă astronaut când va fi mare. (Acum se pare că i-a trecut pentru că zice ca vrea pilot de curse 😳) Era un timp când devenise pasionat de tot ce însemna sistemul solar și urmărea zilnic filmulețe pe youtube cu explicații despre planete. Cel mai mult i-a plăcut filmulețul acesta cu Paxi, de la care a învățat o mulțime de lucruri noi pe care eu nu aș fi știut să i le spun. Apoi, îi mai plăcea să răsfoiască o carte despre planete, din care mă punea să îi citesc, despre care am scris în acest articol despre enciclopediile lui David.

Așa că, instinctiv aș putea spune, când am aflat de Expoziția Space Adventure de la Romexpo, prima expoziție NASA în București, am spus #LETS GO, pentru că bănuiam că îi va plăcea tare mult.

Dacă vă interesează, dacă vreți să vedeți și altceva în afară de mall și poze de la mare cu prietenii goi pe facebook, vă spun așa pe scurt cam ce veți găsi acolo: costume și accesorii pentru astronauți, diverse obiecte folosite în misiunile din spațiu, rachete, capsule spațiale și simulatoare care îți testează abilitățile de astronaut, da da, exact, noi nu am îndrăznit 😄. Nouă ne-au plăcut mult capsula de antrenament folosită prin anii 1970 pentru pregătirea astronauților care au luat parte la misiunea Apollo și cabina de pilotaj a unei navete spațiale. Însă, David a fost deplin fascinat de modul în care se vedea pământul prin „fereastra” unei spații orbitale, este exact prima poză din șirul de mai jos.

Nu aș putea spune că sunt foarte multe exponate și foarte multe de văzut, însă cu siguranță acele câteva lucruri privite de aproape pe David l-au încântat enorm, l-au provocat să-și imagineze și un altfel de mod de a vedea lumea.  Am pus mai multe poze ca să vă faceți o idee despre ce găsiți la expoziția Space Adventure de la Romexpo.

Prețul unui bilet pentru adult este 65 de lei.

Pentru copiii mai mici de 6 ani este gratuit. Pentru copii mai mari – 40 de lei. Mai multe informații despre Expoziția Space Adventure (click).

space adventure

space adventure

space adventure

space adventure

space adventure

space adventure

space adventure

space adventure

space adevnture

space adventure

space adventure

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: