9 enciclopedii pentru copii mici: Ce cărți îi plac lui David la 4 ani


Pentru mine, cărțile sunt terapeut, profesor, prieten, ghid, portal magic de conectare dintre prezent și trecut. Pur și simplu le iubesc, sunt dependentă de ele. Am nevoie de ele inclusiv în meseria mea.

Pentru David, până în acest moment, am observat că ele reprezintă doar o sursă de informație. Așa cum povesteam și cu altă ocazie, David nu s-a dat în vânt după povești, cu foarte puține excepții. Am observat mai nou că îi plac poveștile inventate de mine, cu subiecte care țin tot de realitatea înconjurătoare.

Dar, i-au plăcut de mic cărțile tip enciclopedie, despre care am mai scris. De exemplu, vă povesteam la un moment dat de  1. Vehicule formidabile, prima carte interactivă cu mașini. Micii exploratori, editura Gama. Ea a fost prima carte care i-a stârnit interesul într-un mod foarte serios, în sensul că îi plăcea să o răsfoiască chiar și singur, ca mai apoi, pentru că am petrecut toată vacanța de vară în curtea bunicilor să îi cumpăr 2. Prima mea carte despre insecte, de la National Geographic Kids și ulterior pentru că îmi punea foarte multe întrebări generale despre viață, să-i iau enciclopedia 3. De ce? Enciclopedia celor mici Larousse. Despre ele am scris pe larg (dați click pe textul verde pentru a vedea fiecare dintre cele 3 enciclopedii 🙃 )

Pe atunci avea cam 2 ani și jumătate, de atunci însă am mai adunat enciclopedii pentru copii despre care din păcate nu am mai apucat să scriu, însă acum mi-am făcut curaj (pentru că sincer sunt multe poze de făcut, editat, urcat). Așa că dacă aveți nevoie de o idee de ce cărți să le luați copiilor noi vă prezentăm enciclopediile care îi plac lui David. Acum sincer chiar ține foarte mult la ele, poate ați văzut și în filmulețele pe care le-am pus pe pagina noastră de facebook.

Nu vă mai povestesc despre ele, vă las mai multe poze din interiorul lor ca să vedeți ce faine sunt:

4. Dinozauri. Micii exploratori. Editura Gama

5. Sub mări. Micii exploratori, Editura Gama

6. Prima mea carte despre cosmos. National Geographic Kids

7. CUM? Enciclopedia celor mici. Larousse

8. Prima mea carte despre lume. National Geographic Kids

9. Corpul Uman, Editura Gama

Aici vreau să fac o mică mențiune, lui David i-am luat această enciclopedie despre Corpul Uman deoarece îi plăcea foarte mult o carte pe care o aveam eu de mai multă vreme, cea de mai jos. Ideea este că lui Corpul Uman de la Gama nu îi place, spune că este pentru copii mici, așa că o preferă pe a mea 😄 dar bănuiesc că spune acest lucru tocmai pentru că face comparație.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: