Cele mai frumoase lucruri din viață sunt gratis


Și continuui prin a spune că de multe ori, suntem prea obosiți, stresați, supărați, nefericiți, furioși, bolnavi, mâhniți… ca să le vedem. Ele sunt chiar lângă noi, lângă fiecare dintre noi, doar că ochiul fiecărui om percepe diferit frumusețea. Vă provoc să faceți un exericițiu cu mine să căutați timp de 1 lună, în fiecare zi, dar chiar în fiecare zi, de dimineață când vă treziți, până seara la culcare, cât mai multe lucruri frumoase, gratis, care vă bucură de câte ori le vedeți, simțiți, gustați, trăiți.

Aceasta este lista mea pentru luna Martie, deși pot spune într-un fel că am început-o mult mai devreme pentru că o parte dintre ele îmi sunt deja obiceiuri:

  1. Îl privesc pe David când doarme. Dimineața, înainte să mă ridic din pat și să mă îmbrac, să-i pregătesc ghiozdănelul pentru grădiniță, îl privesc. Cum doarme el așa moșmondit printre cearșafuri, cu fețișoara lui senină și pură, genele lungi ca două aripi de păsări, năsucul mic ca un boboc de trandafir. Acest moment mi se pare cel mai frumos din lume, de care nu mă satur nicicum și care îmi dă cea mai bună energie posibilă. Partea aceasta cu privitul trebuie să recunosc că o fac de când s-a născut, zi după zi, singurele excepții sunt atunci când se trezește el înaintea mea.
  2. Mă duc la fereastră. Dacă e întuneric mă uit după lună, după o stea, după un avion care luminează în întunericul dimineții, dacă e lumină mă uit către cer, către soare și mulțumesc pentru o nouă zi. Să practici recunoștința de la prima oră a dimineții poate să-ți schimbe ziua, #legeaatracției.
  3. Ud, privesc, ating, miros, vorbesc cu o floare. Lalelele plantate anul trecut au început să iasă din pământ, bulbii de zambile și narcise din ghivece cer apă, mușcatele vor să fie întoarse către soare, iar cactușii trebuie musai băgați în seamă…ghioceii îmi dau cea mai bună lecție despre rezistență. Energia pe care o primesc de la flori este infinit prețioasă, față de micile mele gesturi zilnice.
  4. Ascult o melodie energizantă. La mine e testată aceasta treabă, dacă ascult o melodie tonică, starea mea de spirit se schimbă în bine, cel puțin pe moment.
  5. Îmbrățișare, pupiceală, mângâiere, hârjoneală, cuvinte frumoase. Consumul excesiv de iubire nu dăunează sănătății, ba dimpotrivă! Limbajul nostru de iubire le implică pe toate.
  6. 10 minute de introspecție sau meditație. Mă opresc din tot, nu las nimic să mă perturbe, și mă privesc în interior, îmi ascult gândurile. Am încetat demult să cred că timpul în care stai tu cu tine, ascultându-ți inima, este un timp pierdut. Am învățat mai demult un exercițiu de meditație, pornești de la concentrarea pe respirație, inspiri și expiri adânc, după care te gândești că ești o pisică la pândă în așteptarea șoriceilor, doar că în locul șoriceilor sunt gândurile tale pe care încerci să le elimini, nu le dai voie să te acapareze.
  7. Aprind o lumânare și spun o rugăciune. Pentru mine, pentru familie, pentru un om de care aud că are o nevoie. cred că gândul bun pe care i-l transmiți cuiva este mai important decât compătimirea. Fără Vai săracul…
  8. Ascult cântecul păsărilor. Cel mai frumos concert, de care uiți atunci când ajungi să locuiești printre claxoane și ego-uri.
  9. Cafeaua de dimineață, într-o cană frumoasă. Dependență sau nu, moft sau nu, plăcerea de a bea o cafea dimineața într-o cană frumoasă mie îmi place enorm. Pe cât de bună e cafeaua, pe atât de faină trebuie să fie și cana, pentru că pur și simplu o beau cu mai multă plăcere și îmi dă un motiv de bucurie în plus 😊 Ok, aceasta nu e tocmai gratis.
  10. Fac un gest care implică protejarea planetei. Pentru că locuim la casă și implicit la curte, încercăm să facem cât mai multe lucruri care implică gesturi de acest gen: facem compost din resturi alimentare, separăm gunoiul, colectăm apa de ploaie, plantăm copaci etc.

Cea mai mare comoară este să poți să fii fericit cu puțin. Pentru că puținul nu îți va lipsi niciodată! spunea Seneca. Normal că într-o eră a consumerismului este destul de greu să reziști tentațiilor, însă cred că noi ca societate am ajuns într-un punct în care achiziționăm lucruri fără valoare, facem lucruri cu care nu ne simțim confortabil ci doar pentru că sunt la modă, consumăm în exces fără să ne gândim la viitorul planetei, al omenirii.

Pentru tine, care sunt cele mai frumoase lucruri gratis care îți aduc bine?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: