O săptămână până la Crăciun


Am obiceiul de a-mi face așteptări legat de orice, de oamenii de lângă mine, de cum va reacționa David într-o situație nouă, de job, de prieteni, de familie, deci cum spuneam de orice. Și ajung să înghesui în toată această așteptare toate dorințele și năzuințele mele cu privire la acel lucru. Și nu de puține ori am ajuns să fiu teribil de dezamagită, ba chiar să sufăr de-a dreptul, căci fie copilul nu s-a bucurat de momentul care credeam că o sa-l bucure, fie prietenului nu i-a placut cadoul pentru care am umblat cât să tocesc tălpile de la pantofi, fie pur și simplu unul dintre noi s-a îmbolnăvit și nu am mai plecat în vacanța mult așteptată.

Așa s-a întâmplat prima dată când l-am dus  pe David să călărească un ponei, așa s-a întâmplat înainte să plecăm în vacanța la mare când lui David i-a recidivat infecția urinară, așa se întâmplă și în acest moment când exact cu o săptămână înainte de Crăciun amandoi suntem răciți, tușim ca măgărușii și ne curg nasurile ca robinetele stricate.

Gândul meu către voi cei care ne citiți de fiecare dată și cu care scriu acest mic articolaș este exact acesta: nu vă puneți toate dorințele și așteptările în sacul lui Moș Crăciun, că s-ar putea să fiți tare dezamăgiți. Mai bine trăiți Crăciunul un pic câte un pic, în fiecare zi, bucurați-vă de ce vă place mai mult, bucurați-vă de bradul vostru atunci când doriți, chiar dacă l-ați făcut din timp și a început să se usuce, mult prea repede 😲 , pentru că s-ar putea ca în Ajun când vă planificaseră-ți marea împodobire să vă usture atât de tare în gât încât să nu puteți cânta colinde sau să vă curgă atât de rău nasul încât să încurcați batistele cu beteala de pom 🤧.

Alunecați spre Sărbători cu inimile deschise așa cum alunecă săniuțele pe omătul alb și înghețat! Lăsați-vă surprinși de noutatea fiecărei zile! Alegeți darurile pentru oamenii dragi cu inima deschisă, fără să aveți așteptări! Pregătiți-vă sufletul pentru Crăciun zi după zi, pentru că acela care nu are Crăciunul în suflet, nici nu-l va găsi sub brad!

Atât! În rest, fiți bine pentru voi, apoi pentru cei din jur, pentru că nefericirea voastră se transmite în jur mai repede decât un virus!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: