Masini si culori: 3 idei de joc de asociere pentru copii


Nimic nu detroneaza masinile din topul preferintelor lui David in materie de jucarii. Cel putin nu deocamdata. De cateva zile de cand ne-am reintors in Bucuresti, masinile sunt laitmotivul fiecarui joc al fiecarei zile. Ce facem noi cu ele? Am scris intr-o postare mai veche despre cum ne-am jucat noi cu masinile

Dar, tot jucandu-ne zi de zi ne vin idei noi pe parcurs. Pentru ca David cunoaste toate culorile de multa vreme, jocurile noastre includ si reguli ce tin de rationamentul logic precum asocierea culorilor cu diverse obiecte, asocierea formelor, asocierea formelor de tip mare mic etc. Si la doi ani am facut tot soiul de jocuri de asociere cu obiecte de prin casa. Avem aici adunate 8 idei de jocuri de asociere de inspiratie montessori.

De data aceasta am folosit din nou ce am avut in dotare: plastilina, broscute si strumfi colorati. Ca jocul sa fie amuzant am facut o cursa a broscutelor, apoi pentru ca unul dintre jocurile de rol preferate ale lui David este cel in care masina se strica si o ducem la reparat am facut roti din plastilina, de asemenea ne-am folosit de strumfii lipiciosi ca sa asociem in functie de culori.

A fost distractiv, insa trebuie sa recunosc ca de departe cel care i-a placut cel mai mult a fost jocul de asociere cu plastilina. Pe mine m-a surprins faptul ca a stat si s-a concentrat si a studiat modelele de roti cu atentie, el care nu are rabdare mai mult de 5 minute cu un joc 🙂

 

Daca suntem pe aceeasi lungime de unda si vrei sa afli mai multe despre povestea noastra, poti da Like paginii de facebook Jurnalul Copilului !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: