6 idei de joaca cu nisip kinetic


Il strangi in palme si ti se scurge ca o matase fina. Il pui intr-o forma si iese o mica opera de arta. Il modelezi cu usurinta si il distrugi intr-o secunda. Nu e o ghicitoare e…. nisip kinetic. Sa fie oare dor de mare? 🙂

Am mai scris despre nisipul kinetic si aici si aici. Noi ne jucam cu el exact de acum 1 an, cand David avea 1 an si 4 luni. Intr-adevar, se face multa mizerie in jur, cand nu te astepti arunca copilul o torpila in stanga, una in dreapta, insa distractia e pe masura. Odata ce creste… copilul, va garantez ca e mult mai bine.

Eu am un mic secret pe care vi-l impartasesc: folosesc un cearsaf mare ca sa nu-i supraveghez lui David orice miscare si imediat dupa joaca facem baie (pe timp de iarna ii schimb pantalonii). Si iata cum impuscam doi iepuri dintr-o lovitura: joaca in voie si o racorire binevenita pe timp de canicula!

Pentru ca ne-am tot jucat cu nisip kinetic de-a lungul timpului, am strans laolalta 6 idei de joaca cu nisip kinetic super distractive. Daca sunt si pe placul vostru sau daca aveti si alte idei, va rugam dati-ne de veste!

Explorare senzoriala

Aici simtul tactil e seful distractiei, iar manutele si piciorusele pufoase se pot desfata in voie. Aduce cu sine mult bine: relaxare din belsug si ofera o multime de beneficii la nivel kinetic. Just feel free 🙂 ! David in actiune in… cutia cu nisip kinetic

Forme si… iar forme

Ca orice pasta de modelat, primul lucru care iti vine in minte sa faci cu ea sunt forme. Simplu de tot: ai nevoie de orice obiect bun de umplut. Cu cat sunt mai diverse si complexe formele (forme de copt, forme de plastilina, componente de la alte jucarii etc), cu atat mai mare e bucuria copilului.

Joaca de-a bucataria

N-oi fi eu pasionata de gatit, insa din cand in cand imi place sa ma joc de-a bucatareala. David zice ca fac pizza “deicioasa“, cu budinca nu l-am dat pe spate 🙂

Ascunde, cauta, gaseste

Ca sunt mingiute, masinute, jucariute… mici sa fie, ca sa poata fi cautate cat mai bine prin cutia cu nisip kinetic!

Cine traieste in mare?

Joaca si invatatul merg mana in mana. Am citit de la specialisti si ulterior am observat acest fapt in experienta cu David in foarte multe situatii.

Excavatorul in actiune

Am mai scris cumva ca David e indragostit de masini?! 🙂

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: