Paste cu ton si porumb pentru copii


Suntem in plina “varsta a capriciilor”, doi ani si 3 luni, mai exact. O varsta care vine la pachet cu multe nu-uri, multe “eu ingur mami“, multe incalcari de reguli si depasiri de limite. Ce nu imi place deloc si recunosc ca ma enerveaza poate cel mai tare e refuzul mancarii, mai exact risipirea sau scuipatul ei. Consider ca a avea ce pune pe masa e un lucru de care trebuie sa fii recunoscator zi de zi, ce trebuie respectat cu sfintenie, nu risipit sau batjocorit. Ei, dar lucram la acest aspect si la refuzarea ei intr-un mod adecvat.  

Ce vreau sa va povestesc in cele ce urmeaza nu e despre cum il determin eu pe David sa refuze mancarea cu politete, pentru ca aici e mai degraba o chestiune de exemplu si rabdare, ci despre un fel de mancare care ii place foarte mult, pe care nu il refuza, scuipa, arunca pe pereti sau cine stie mai ce. Despre paste este vorba, mai precis paste cu ton si porumb. Aceasta reteta o fac de multa vreme, nici nu mai stiu de unde am aflat de ea, am facut in schimb mici modificari care sa i se potriveasca lui David.

Ingrediente pentru paste cu ton si porumb pentru copii

  • ton in ulei de masline (la conserva);
  • paste (eu folosesc in general fusili, insa intr-o perioada in care apetitul lui David era scazut, pentru a fi mai convingatoare, am folosit pastele pentru copii de la Baneasa cu modele – vehicule)
  • porumb dulce;
  • suc de rosii;
  • cascaval sau parmezan (noua ne place cascavalul Penteleu de la Covalact);
  • busuioc.

Mod de preparare paste cu ton si porumb pentru copii

Simplu de tot. Pastele se fierb in modul clasic (se adauga dupa ce apa clocoteste, in care s-a picurat putin ulei, ca sa nu se lipeasca intre ele). Intr-o tigaie, se incalzeste tonul cat sa se marunteasca, se adauga sucul de rosii si porumbul. Dupa ce focul s-a oprit, pastele fierte se adauga in tigaie. La final, peste pastele calde, se rade cascaval si se adauga busuioc dupa pofta inimii!

Pofta buna pitici si mamici!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: