Ciulama de ciuperci cu somon pentru copii


Se ia una bucata copil de 15 kg, doi ani si 2 luni, care nu mananca peste decat “camuflat” si se pune in fata farfuriei cu ciulama de ciuperci. Prima inghititura, prima reactie: “Mamiii e buuun!” A doua zi, a doua farfurie, aceeasi reactie. Acesta este si motivul pentru care va impartasesc aceasta reteta simpla si foarte rapida.

Se ia una bucata mamica nepasionata de gatit si se pune in fata aragazului. Se baga doua medalioane de somon la cuptor cu ulei de masline si busuioc. Se toaca o ceapa rosie care se caleste in unt, cat sa devina sticloasa, se adauga ciupercile (champignon) taiate in bucati. Se amesteca de cateva ori, se adauga apa, sare si se acopera cu un capac. Cand ciupercile sunt gata, se adauga smantana de gatit si se rade cascaval. Se mai lasa 2-3 minute, se asezoneaza dupa preferintele copilului. Eu am folosit busuioc. Se iau fasiute mici de somon si se amesteca impreuna cu ciulamaua.

Cantitatea ingredientelor o adaptati in functie de cat de multa ciulama va doriti sa faceti. Pentru ca in acest caz mi se pare si o chestiune de gust.

Pofta buna pitici si mamici!

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: