Ganduri de… dupa Paste


Sarbatorile ma bucura nespus, dar ma si apasa deopotriva. Ma incarca de frumos, dar ma si descarca de energie. Ma apropie, dar in acelasi timp ma si separa. Pentru ca mereu vin la pachet cu presiune, cu asteptari, cu neputinta, cu planuri zadarnicite. Pentru ca mereu ma gandesc daca am facut bine, daca am zis bine, daca am luat bine. Pentru ca mintea ma domina cu fiecare ocazie ce-o prinde, desi incerc din rasputeri sa lupt cu ea. Pentru ca inima mea se face mica de frica, de rusine, de suparare.

Si corpul simte intotdeauna si imi transmite asa cum stie el mai bine ca gresesc. Si inteleg, insa mereu dupa ce ma doare. Ca trebuie sa astept sa treaca furtuna, ca sa vad soarele. Ca orice experienta e parte a vietii, si nu ceva de temut sau de evitat. Ca fericirea e ceea ce simt atunci cand ma bucur de realitate, nu cand ma opun ei, nu cand astept salvarea din afara.

Habar nu am cand voi intelege toate acestea si cand nu ma voi mai opune. Cand voi intelege ca Pastele nu e despre cat de curata este casa ci despre cat de frumos este sufletul, ca sarbatoarea nu este despre stomacuri giftuite ci despre zambete calde, ca momentele impreuna nu sunt doar despre a vorbi, ci mai mult despre a privi.

Pana atunci pot doar sa sper si sa ma rog pentru lumina!

Cateva dintre lucrurile frumoase pe care le-am “privit” in ultimele zile!

HRISTOS A INVIAT!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: