Weekendul nostru in trei cu parfum de primavara


Odata ce soarele ne redevine prieten, weekendul nu ne prea mai prinde pe acasa. Pentru ca bunicii locuiesc la curte, casele lor sunt in mare parte destinatia noastra de final de saptamana. Weekendul care a trecut insa a facut exceptie. Sunt doua momente din an cand efectiv adoram parcul: primavara cand infloresc copacii si pe timp de vara cand florile de tei emana un parfum divin.

David parca infloreste si el de fiecare data cand vine weekendul. Si de fiecare data cand petrecem timp in trei, cand ii acordam atentie doar lui, ne surpride cat de intelegator este. Pentru ca lasam totul balta, activitati casnice, laptop, citit, vorbit la telefon, atentia noastra fiind concentrata doar pe el, ii este oferita doar lui. Pentru ca a-i acorda atentie doar lui este cea mai puternica expresie a iubirii noastre de parinti. Pentru ca asa il facem sa se simta important, dorit, iubit.

Dar cand ii acordam atentie lui David, folosim timpul petrecut impreuna facand ceea ce el isi doreste, nu ceea ce credem noi ca i-ar placea. Si in ultimul timp stim perfect ce ii place pentru ca ne spune in fiecare zi: OBAAAAL 🙂 Si am observat ca odata ce nevoia lui de atentie e implinita, paharul lui emotional e plin cu iubire, ne putem baza pe el. Putem merge la cumparaturi fara sa faca vreo criza de plans prin magazin, putem bea o cafea la o terasa nu foarte mult timp dar multumitor, pot pleca singura undeva fara sa planga dupa mine. Stiu, o parte din echilibrul lui emotional se datoreaza si faptului ca a crescut, temperamentului, dar cred eu cu tarie si faptului ca ii dedicam lui acest timp, in aceasta perioada de copilarie cand el se formeaza.

Cred ca fiecare parinte trebuie sa afle care este perceptia copilului despre a fi iubit. Ce ii place sa faca, care sunt nevoile lui emotionale si asteptarile din partea noastra, a parintilor. Pentru ca sunt copii care isi iau dragostea dintr-o imbratisare, altii daca sunt lasati sa petreaca timpul cu prietenii, unii doar daca sunt lasati sa vorbeasca despre ceea ce le place si ascultati. In adevaratul sens al cuvantului ascultati.

Weekendul care a trecut a fost asa cum mi-am dorit: relaxat, linistit si… parfumat. Aveam mare nevoie de asa ceva dupa o perioada a baietelului care il luase iar pe Nu in brate, dupa replici primite care mi-au sapat in minte ganduri urate, dupa neimpliniri.

E ceea ce va doresc si voua cei care ne cititi, sa aveti sufletele pline de iubire, liniste si… parfum de primavara!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: