Jocuri care fac si mama fericita


Nu stiu altii cum sunt, dar noi ne jucam mult. Foarte mult chiar. In 99,9 % dintre cazuri ne jucam unu’ la unu’, pentru ca omului mic nu ii place sa se joace singur. E normal pana la urma, are abia doi ani, asa ca eu raman partenerul lui de joaca de incredere in cea mai mare parte a timpului. Insa, nu toate jocurile imi fac placere. Pe unele le joc doar pentru ca stiu ca lui David ii plac desi pe mine ma plictisesc ingrozitor, ca fotbalul sau cursele cu masini.

Copilul din mine vrea si el partea lui de joaca, de amuzament, de participare efectiva, nu doar de suport sau simplu executant. Asa ca am gasit cateva care imi plac si mie. In general sunt jocuri de creatie sau activitati care imi aduc aminte de copilarie.

Pictat si desenat

Cu mult inainte ca David sa vina pe lume, intr-un sertar din birou isi gasisera loc un set de acuarele si un bloc de desen, o carte de colorat si o cutie cu creioane colorate. Era unul dintre modurile preferate de a ma relaxa si de a-mi aminti de perioada cand eram copil fara griji.

Asa ca, pe la 1 an si ceva, cand am observat ca David poate tine bine un creion in mana, i-am cumparat doua carti de colorat. Mi-am amintit de placerea pe care o simteam in trecut, ce-i drept nu e linistea interioara de alta data, insa e o relaxare dinamica dar care tot bine aduce la final.

Pentru ca am vazut cat de mult zel are in a picta – micul artist a primit chiar de ziua lui un set de pictat, apogeul distractiei si… totodata al murdariei 🙂 – i-am luat de curand si doua carti de pictat cu apa. Win win situation 🙂


Puzzle

Doua puzzle-uri asteapta de cativa ani buni sa fie transformate in tablouri. Asta a fost intentia cand le-am facut si lipit pe un carton. Or sa mai astepte putin pentru ca deocamdata am regresat, pentru o perioada, la faza: puzzle junior 🙂 David e inca prea mic pentru a-l completa singur asa ca eu le asez pe primele 4 si lui ii ramane bucuria de a le pune pe ultimele doua si de a termina puzzle-ul.


Jocuri de motricitate

Pur si simplu le ador: jocul figurilor geometrice cu tablita magnetica si jocurile mozaic cu tinte. Pentru mine e meditatie pura, atat de tare ma deconecteaza si ma relaxeaza. Pentru copil e un joc excelent de motricitate fina si concentrare. David ma trezeste la realitate cand le strica in doi timp si… o singura miscare. Dar, toata lumea e fericita la final, asta-i important!


Activitati creative

Am scris mai demult cat de tare m-am distrat cu bilutele pufoase pom poms. Pentru mine genul acesta de activitati reprezinta o adevarata relaxare dar si un motiv in plus sa ma amuz de modul in care David vorbeste si interactioneaza cu modelele.

 

Sa aveti spor la joaca si relaxare!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: