Bradul de Craciun: 3 activitati pentru copiii de doi ani


David inca nu intelege semnificatia Craciunului, a nasterii Domnului, a traditiei de Mos Craciun sau a bradului de Craciun. El este intr-un proces de descoperire si de cunoastere a tot ceea ce se intampla in jurul lui. Activitatile de Craciun despre care am scris zilele trecute le facem in primul rand pentru a ne ocupa timpul in interiorul casei intr-un mod cat mai creativ, dar si pentru ca prin joaca el invata cel mai usor.

Pentru ca am observat ca in aceasta perioada, bradul e cel care ii atrage atentia cel mai mult, mi-am propus sa incercam 3 variante noi de activitati montessori, care sa aiba in prim plan bradul de Craciun. Toate decoratiunile folosite sunt cumparate din magazinul Jumbo si au preturi foarte mici.

O sa le expun in ordinea preferintelor lui:

1 Bradul de Craciun din fetru cu pom pom

Atat de tare i-au placut bilutele acestea pufoase, incat le-am folosit la mai multe activitati de joaca (pe cele mari le-a asezat pe culori intr-o tava de copt pentru muffins, pe cele mai mici le-a bagat intr-o sticla ), insa bradul de Craciun din fetru i-a placut cel mai mult de aceea l-am asezat in topul preferintelor. Nu mai intru in detalii despre cum l-am confectionat pentru ca nu e mare lucru, tin doar sa va spun ca beneficiile sunt din gama motricitate fina, coordonare mana-ochi. Bilutele pom-pom folosite pe post de globuri de Craciun se lipesc extrem de usor pe fetru sau alte materiale pufoase si le poti folosi intr-o gama variata de jocuri pentru copii.

Set pom pom: 20 lei

Set fetru (mai multe culori): 1 leu

brad-din-fetru

20161214_123748

20161214_123821

20161214_124017

2 Bradul din carton creponat si abtipilduri

Si aceasta varianta de brad l-a incantat pe David dintr-un motiv foarte clar: stickerele au modele preferate – masini, avioane, barci, semne de circulatie etc. Noi ne-am jucat cu genul acesta de abtipilduri si inainte, de aceea acum i-a fost usor sa se coordoneze si sa le lipeasca, chiar daca a mai avut nevoie de ajutor din partea mea, pentru ca i se lipeau de degete sau le indoia.

Set 396 autocolante masini: 3 lei

Set carton ondulat (mai multe culori): 5 lei

brad-din-carton-creponat

20161215_123442

activitati-copii-2-ani

20161215_123643

3 Bradul cu… globuri gaurite

Nu mi-a iesit chiar asa cum doream acest brad, ideea era sa creez un capac pentru una dintre cutiile lui de jucarii. Hartia creponata a fost cam subtire, iar lipiciul se vede destul de inestetic. Insa, lasand la o parte latura artistica, scopul acestei activitati a fost atins. David a bagat toate bilele colorate prin gaurile bradului (mai precis printr-o singura gaura, cea care i-a fost cel mai la indemana). El cunoaste culorile si i-a facut placere sa le spuna de fiecare data cand introducea o noua bila. Doua dintre globuri nu le-am gaurit ci le-am colorat cu marker negru pentru a-l induce in eroare, insa nu a functionat, asta inseamna ca vede bine sau ca e prea mare pentru acest tip de “pacaleala” 🙂

1 Bucata hartie creponata: 1 leu

20161214_154754

bradul-activitate-copil-2-ani

Daca vrei sa fii la curent cu ceea ce facem, da-ne un Like pe pagina de facebook! Multumim! 

 

2 Comments

  1. Pingback: Activitati creative cu pom poms pentru copiii de toate varstele | Jurnalul Copilului

  2. Pingback: Jocuri de asociere pentru copii: 8 idei puse in practica | Jurnalul Copilului

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: