Din gama “mami bucatareste” va dezvalui o reteta pe care de curand am descoperit-o si am testat-o. Este supa de linte rosie. Spre deosebire de lintea verde (pe care eu o fac sub forma de tocanita de legume) care rezista mai bine la fiert si isi pastreaza forma, lintea rosie este ideala pentru supe creme deoarece se inmoaie foarte usor si se tranforma intr-un terci.
Eu am preparat-o pentru intreaga familie, pentru ca sotul meu nu mananca niciun fel de carne, si pentru ca nici lui David nu ii prepar carne in fiecare zi. Cred ca stomacul nostru (cu atat mai mult al unui copil mic al carui sistem digestiv este in dezvoltare) are nevoie de o zi – doua de pauza la carne. Asa ca daca vreti sa ii asigurati copilului sursa de proteine zilnica, eu declar supa de linte rosie perfecta pentru cei mici.
Mi s-a parut senzational cand am aflat cat de multe beneficii are pentru sanatatea organismului. Lintea este o sursa incredibila de proteine (ii lipsesc doi aminoacizi pentru a fi o proteina completa) dar si de vitamine (B) si minerale (fier si magneziu). Daca aveti timp inainte de bucatarit, chiar va recomand sa cititi aici.
Asa ca daca sunteti vegetarieni sau tineti post si va place fasolea (gustul lintei rosii este asemanator cu cel al fasolei albe), atunci aceasta este cu siguranta o reteta care o sa va placa.
Ingrediente pentru supa de linte rosie
- 300g linte rosie
- un morcov mare
- o bucata de pastarnac
- o ceapa rosie
- jumatate de ardei gras rosu
- o rosie mare
- condimente (chimen, sofran si coriandru)
- sare
- o lingura de ulei de masline
Cum am procedat eu:
Am calit ceapa in foarte putin ulei de masline. Am adaugat apa (proportia pentru linte este de 1 cana de linte la 3 de apa). Legumele se fierb in modul clasic oricarei supe creme de legume (cele care fierb mai greu la inceput). Lintea rosie am adaugat-o odata cu rosia si ardeiul. Cand legumele si lintea au fiert (lintea s-a tranformat intr-un terci in maximum 20 de minute) am adaugat trei tipuri de condimente (pe care le-am cumparat cand am fost in Istanbul 🙂 ) – chimen, sofran si coriandru – si putina sare. Doar atat 🙂
Bon appetit!