Miracolul din viata mea


manuta-davidDavid doarme linistit. Eu citesc o carte foarte interesanta despre trairea cuantica. Un citat de Albert Einstein imi capteaza maxim atentia si ma inspira. Sintetizeaza in cateva cuvinte filozofia mea de viata: „Exista doar doua feluri in care iti poti trai viata. Unul este ca si cum nu ar exista miracole. Celalalt este ca si cum totul ar fi un miracol.

Aparitia lui David in viata mea mi-a intarit anumite convingeri despre viata, pe care le aveam de altfel, dar de care nu eram pe deplin convinsa. De cand s-a nascut el, am inceput sa vad viata intr-o stare de uimire, asemenea inocentei lui, sa explorez totul pe deplin constienta de ce este in jurul meu, sa traiesc in prezent. Sa ma bucur mai mult de aceea ce am.  Sa ma bucur mai mult de mine, de sotul meu, de oamenii dragi. Sa apreciez altfel lucrurile materiale, sa iert mai usor si sa iubesc mai mult.

David ma surprinde cu cata mirare se uita in camera in fiecare dimineata. Studiaza fiecare coltisor mereu cu aceasi fascinatie. In ultimele zile am observat cat de interesat este de copacii din fata balconului, cum priveste frunzele care se misca in bataia vantului, cum gangureste ca si cum ar vrea sa comunice cu ei. In momentul in care ii distrag atentia, ma priveste si zambeste larg. De asemenea, a descoperit ca vocea lui poate sa se modifice dupa cum doreste. Asa ca zilnic experimenteaza o serie de „triluri” pe diferite tonalitati, de parca ar vrea sa intre la conservatorul de muzica 🙂 .

Atunci cand privesti viata prin ochii unui copil, totul pare mai frumos, mai pur. Insa, sunt constienta ca viata ne va rezerva multe surprize, unele mai placute, altele mai putin. Sunt constienta ca lumea in care traim nu e un taram de basm, ca vom avea parte de esecuri si dezamagiri. Insa, voi incerca din toate fortele sa lupt cu mine insami si sa ma motivez pentru a-i transmite lui David ca totul in viata are un scop, chiar si atunci cand avem impresia ca lucrurile nu sunt in favoarea noastra.

Constienta este factorul principal care misca tot ceea ce cunoastem, vedem si simtim.

Pentru David, tot ce se intampla in jurul lui e un miracol. Pentru mine, el este miracolul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: